Tahmini okuma süresi: 3 dakika 20 saniye
Medikal Cilt Bakımı Nedir?
Cilt bakımı gözeneklerin temizlenmesi ve en önemlisi de cildin oksijen ile buluşmasını sağlamak amacı ile gerçekleştirilmektedir. Bunun yanı sıra cildin taze ve parlak görünmesini de sağlamaya yardımcı olmaktadır. Uygulamaların mutlaka uzman kişiler tarafından yapılması gerekmektedir. Aksi halde istenmeyen neticeler meydana gelebilir. Cilt bakım işlemlerinde diğer bir önemli detay ise, birbirinden faklı cilt yapısına sahip ve farkı cilt problemlerine sahip olan hastaların mutlaka işlem öncesinde cilt analizlerinin yapılması ve buna göre uygulamada kullanılacak olan bakım ve tedavinin belirlenmesi gerekmektedir.
Medikal Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?
Genellikle medikal cilt bakımı uygulamaları 1,5 saat sürmektedir. Ancak tabi ki bahsettiğimiz uygulama süresi kişiden kişiye ve yapılan işlemlere göre değişkenlik gösterebilmektedir. Cildin dış etkenlere karşı savunulabilir bir yapıya sahip olması için içeriğinde vitaminler ve antioksidanlar bulunan özel ürünler ile yapılan medikal cilt bakımı güzelliğinize güzellik katmak ve en önemlisi de sağlıklı bir cilde sahip olmak için ayda 1 kez yapılabilmektedir.
Uygulamaya başlamadan önce cilt mutlaka temizlenir ve peeling ile ciltteki ölü deriler ve tabakalar uzaklaştırılır. Ardından cilde buhar uygulaması yapılarak gözeneklerin açılması sağlanır ve bu sayede de siyah noktalar ve yağ noktaları temizlenir. Bu işlemler tüm cilt tiplerine ilk aşama olarak yapılmaktadır. Daha sonrasında kişilerin cilt tipine ve hassasiyetine göre uygun serumlar ve ürünler ile daha detaylı işlemler gerçekleştirilerek cilt bakımı devam etmektedir. 20 yaşını aşmış olan her bireyin yaptırmasını tavsiye ettiğimiz cilt bakımı, ciltte herhangi bir problem olmasa dahi ciltteki hücre onarımı, nem oranının düzenlenmesi ve oluşabilecek ince çizgilerin azaltılması için uygulanabilmektedir.
Medikal cilt bakımının diğer olumlu etkilerinden bazılarından bahsetmek gerekirse bunlar; Cildin yağ ve nem dengesinin düzenlenmesinde, sivilce sorunlarının tedavisinde, Doğum sonrası ya da kilo alıp verme neticesinde meydana gelen cilt çatlamalarında, çil ve lekelerde, ciltte meydana gelen yaşlanma belirtilerinin giderilmesinde vb. birçok problemin tedavisinde ve giderilmesinde tercih edilmektedir. Kısacası medikal cilt bakımı hasarlı ve yaşlı cilt hücrelerini yenilerken aynı zamanda sağlıklı ve yeni hücrelerin oluşumuna da yardımcı olmaktadır.
Yazar: Ekrem Güldaş