Tahmini okuma süresi: 8 dakika 37 saniye
Jawline çene dolgusu günümüzde artık pek çok kişinin yaptırmayı tercih ettiği, oldukça güzel bir estetik görünüm veren işlemlerden bir tanesidir. Çene yapısından memnun olmayan, yüz şeklini beğenmeyen pek çok kişi bu dolguyu yaptırmayı tercih etmektedir. Bu nedenle Jawline çene dolgusu pek çok kişi tarafından araştırılan ve merak edilen bir konu haline gelmiştir.
Jawline Çene Dolgusu Nedir?
Jawline çene dolgusu, çene hattında değişiklik yapılması amaçlanan bir işlemdir. Bu işlemde çene yapısı daha yuvarlar hatlardan arındırılarak daha sert ve simetrik hatlara çevrilmektedir. Bu nedenle Jawline çene dolgusu yaptıran kişilerin yüzleri daha simetrik ve daha ince durmaktadır. Bu da kişilerin daha zayıf ve güzel bir fiziğe sahip olduğu görüntüsü verdiği için insanlar bu dolguyu sıklıkla yaptırmaktadır. Jawline çene dolgusu genel olarak Angalina Jolie çenesi olarak da adlandırılmaktadır. Daha keskin hatlı, sivri bir çene yapısına sahip olmak için yapılan bir işlemdir. Genel olarak Jawline çene dolgusu, çene hattını daha da belirginleştirmek için yapılmaktadır.
Jawline Çene Dolgusu Neden Yapılır?
Bazı kişilerin yüzünde çene bölgesinden kaynaklı şekil bozuklukları olabilmektedir. Bunlar genetik bozukluklar olabildiği gibi zamanla oluşan kilo alıp verme ya da yaşlanmadan kaynaklı bozukluklar da olabilmektedir. Bu tür bozukluklar Jawline çene dolgusu yardımı ile kolaylıkla düzeltilebilir.
Günümüzde rastlanan başlıca çene bozukluğu şikayetleri;
- Çenede görülen hacim eksikliği
- Çenenin yüz bölgesinden geride ya da küçük kalması
- Çene hattının ilerlediği çizginin belirsiz olması
- Yüz hatlarına uygun olmaması
- Asimetrik olması
- Çene altıda oluşan sarkmalar şeklinde sıralanabilir.
Jawline Çene Dolgusu Nasıl Yapılır?
Jawline çene dolgusu yaptıracak kişiler genel olarak bir operasyon geçirme endişesi taşısa da bu işlem herhangi bir ameliyat ya da operasyon olarak gerçekleşmemektedir. Çünkü Jawline çene dolgusu yalnızca iğnelerle cilde birtakım yardımcı maddelerin enjekte edilmesi ile yapılan bir işlemdir. Jawline çene dolgusu yapılırken genel olarak yağlar yani lipit hücreler kullanılmaktadır. Bunun sebebi olarak ise lipit hücrelerinin diğer madde ve hücrelere oranla çok daha kalıcı, net ve stabil bir sonuç vermesi söylenebilir.
Jawline çene dolgusunda kullanılacak diğer malzemelere örnek olarak çok güçlü bir su tutucu olan ve nemlendirme görevi üstlenen hyalüronik asit verilebilir. Hyalüronik asit uygulaması uygulama yapılan bölgenin çok daha doğal ve sağlıklı görünmesi için oldukça önemlidir. Buna ek olarak başka biyo çözünür polimerlerden de yardım alınmaktadır.
Jawline çene dolgusu yaptırmadan önce uygulama yapacak olan kliniğin uygulama yapılacak olan kişiye alerji testi yapması önemlidir. Bu sayede uygulamada kullanılacak maddelere kişinin alerjisinin olup olmadığı kolay bir şekilde anlaşılır ve herhangi olumsuz bir durumun ortaya çıkması engellenmiş olur. Bu nedenle alerji testi mutlaka uygulanması gereken ön işlemlerden bir tanesidir.
Jawline çene dolgusu bir ameliyat ya da insizyon (kesim işlemi) olmadan yapıldığı için herhangi bir anestezi uygulamasına ihtiyaç duyulmaz. Fakat eğer isterse yaptıracak olan kişiye bölgesel anestezi uygulanabilir. Bu sayede iğne ile yapılan işlemler dahi hissedilmeyecektir.
Eğer siz de Jawline çene dolgusu yaptırmak istiyorsanız Aktif International Hastanesi doktorlarından bilgi alabilir, muayene olabilir ve tetkikler sonrası yüz yapınızın uygun olması halinde istediğiniz çene hatlarına sahip olabilirsiniz.
Jawline Çene Dolgusu Çeşitleri Nelerdir?
Jawline çene dolgusunun çeşitleri olarak kullanılan malzemeler, dolgu çeşitliliği hakkında bilgi vermektedir. Jawline çene dolgusunda kullanılan malzemelerin türüne göre dolgunun kalıcılığında da değişiklikler görülecektir. Bu nedenle Jawline çene dolgusunda 3 tip uygulama vardır denilebilir. Bunlar aşağıdaki gibidir:
- Kişinin kendi yağ hücreleri ile Jawline çene dolgusu: Bu yöntemde kişinin kendi yağ hücreleri alınır ve çene bölgesine kişinin istediği yüz hatlarını oluşturacak şekilde enjeksiyon ile bu yağ hücreleri enjekte edilmektedir. Genel olarak bu yöntemin kullanıldığı söylenebilir.
- Hyalüronik asit ile Jawline çene dolgusu: Hyalüronik asit vücudumuzda normalde de var olan bir maddedir ve bu nedenle doğal bir maddedir. Hyalüronik asit oldukça sert yapıdadır ve çene dolgusunun daha kalıcı olmasına yardımcı olabilir. Ülkemizde hyalüronik asit ile yapılan uygulamalar da oldukça yaygındır.
- Kök hücre ile Jawline çene dolgusu: Bu yöntemin kullanım sıklığı daha az olsa da kök hücre yöntemi ile yapıldığı için çok daha kalıcı sonuçlar ortaya çıkabilmektedir.
Jawline Çene Dolgusu Ne Kadar Süre Kalıcıdır?
Jawline çene dolgusunu ameliyat ile estetik yaptırmayla karıştıran kişilerin sayısı oldukça fazladır. Fakat bu işlem iğne ile yapılan bir işlem olduğu için uzun süre kalıcı değildir. Kullanılan malzemelere ve kişinin yapısına göre Jawline çene dolgusunun 6 aydan 1 yıla kadar uzadığı görülmektedir. Eğer hyalüronik asitle yapılacak olursa bu süre 18 aya kadar da çıkabilmektedir. Son olarak kök hücreler ile dolgu yapıldığı takdirde bu süre 3-4 yıla kadar uzayabilmektedir. Fakat yine de belirtmek isteriz ki bu işlem kesinlikle kalıcı bir işlem değildir.
Sıkça Sorulan Sorular
Jawline çene dolgusu çıkar mı?
Jawline çene dolgusu çıkması mümkün olan şekilde bir dolgu değildir. Çünkü cilt altına birtakım malzemeler enjekte edilir ve bu malzemeler cilt ile bütünlük sağlar. Eğer ki bu dolgunun etkisinin geçmesini istiyorsanız hyalüronik asidin çözünmesini sağlayan bir enzim cilde enjekte edilir ve hyalüronik asit çözünür. Bu sayede Jawline çene dolgusunun etkisi aynı gün içerisinde geçmiş olur.
Jawline çene dolgusu etkisi ne zaman görülür?
Dolgu uygulamasının hemen ardından sonuç görülebilmektedir. İlk günlerde uygulamadan kaynaklı olarak ödem ya da morlukla olabilir. Fakat bunlar kısa sürede geçeceği için endişelenmeye gerek olmamaktadır.
Jawline çene dolgusu geçici mi?
Jawline çene dolgusu diğer tüm dolgu çeşitleri gibi geçididir diyebiliriz. Genellikle 6 ay ila 18 ay arasında bir sürede dolgunun etkisinin tamamen gittiği görülmektedir. Ameliyat ile estetik olmak gibi kalıcı işlem uygulanmadığı için geçici bir işlemdir.
Jawline çene dolgusu kaç günde oturur?
Jawline çene dolgusunun oturması için cilt içine enjekte edilen maddelerin cilt içerisindeki dokular ile bir bütünlük sağlaması gerekir. Jawline çene dolgusunun yapıldığı ilk birkaç gün boyunca cilt altında bazı sertlikler, kızarıklıklar görülebilir. Fakat bu durumlar geçicidir. Dolgu malzemeleri 2-3 gün içerisinde cilt altı dokular ile bütünlük sağlayacaktır ve Jawline çene dolgusu bu süre içerisinde oturmuş olacaktır. Bu durum kişiden kişiye değişmekle birlikte bazı kişilerde 5-6 günü bulabilmektedir.
Jawline çene dolgusu tedavisi ne kadar sürer?
Jawline çene dolgusu tedavisi çok kısa süren bir işlemdir. İşlem öncesi hazırlıklar tamamlandıktan sonra çene dolgu işleminin 20 – 30 dakika gibi kısa bir sürede tamamlandığı söylenebilir.
Jawline çene dolgusuna hangi bölüm bakar?
Jawline çene dolgusu tam anlamıyla bir “estetik” ameliyatı sayılmasa da estetik amaçlı yapılan bir işlem olduğu için plastik cerrahi bölümü bu dolgularla ilgilenmektedir. Bunun için bir plastik cerrahı ile görüşmeniz tavsiye edilir.
Kimler jawline çene dolgusu yaptırabilir?
Jawline çene dolgusu yan etkisinin neredeyse hiç olmadığı bir dolgu işlemi olduğu bilinmektedir. Bu nedenle çene yapısından memnun olmayan, yuvarlak çene hattına sahip olan, gıdı denilen çene altı yağ tabakası olan, yüz hatlarından memnun olmayan kişiler rahatlıkla Jawline çene dolgusu yaptırabilir. Buna ek olarak çene ve boyun bölgesinde herhangi bir cilt ya da başka türde bir rahatsızlığı olan kişilerin Jawline çene dolgusunu yaptırmamasını tavsiye ediyoruz. Hastalık tedavi edildikten sonra doktor kontrolü ile birlikte Jawline çene dolgusu yaptırıp yaptırmama kararını doktorunuz ile birlikte alabilirsiniz.
Yazar: Erkan Kural